Logo OTW handjeDe internationale campagne Orange the World vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen door de wereld zo veel mogelijk oranje te kleuren. In Zoetermeer maakt Soroptimistclub Zoetermeer e.o. 25 november een oranje looproute door het Stadshart naar kunstgarage Franx.

Van 25 november tot 10 december vindt de jaarlijkse landelijke actieweek Orange the World plaats. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. De Soroptimistclub Zoetermeer e.o. draagt haar steentje bij door een looproute te creëren met het symbool van Orange the World: het oranje handje. Door deze handjes met krijtverf te spuiten worden twee wandelroutes uitgezet; een door het Stadshart en een langs Bo&Ro. Beide routes beginnen bij het Stadstheater en eindigen bij kunstgarage Franx. Franx verwelkomt tijdens deze actie Soroptimisten en bezoekers in een speciaal voor deze actie ingerichte hoek waar men in gesprek kan gaan en stil kan staan bij geweld tegen vrouwen.

schrijfcafeOp vrijdag 25 november om 10.00 uur zal de Franx schrijfclub onder leiding van Jannie van Maldegem van Schrijfavonturen met zoveel mogelijk schrijvers deze oranje handjes-route volgen en onderweg stilstaan bij en schrijven over het thema. Om 11.00 uur eindigt de groep bij Franx, waar wethouder Ingeborg ter Laak het laatste oranje handje spuit, waarmee de actie in Zoetermeer officieel begint. Bij Franx staan de koffie en thee met wat lekkers klaar. Deelname aan deze schrijfwandeling is gratis, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Verzamelen bij bioscoop Kinepolis, Oostwaarts 70.

 

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. In de Orange the World campagne worden ook gebouwen oranje uitgelicht en oranje vlaggen opgehangen. De campagne duurt tot 10 december.

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-