20220407 29874

Buurtpastor Johan Roest, staand in het midden, bij één van de activiteiten in het buurtcentrum

Met pijn in het hart neemt buurtpastor Johan Roest eind dit jaar afscheid van Halte 2717, waar hij 7 jaar lang mensen begeleidde en activiteiten organiseerde. Halte sluit, er zijn te weinig middelen beschikbaar om het werk voort te zetten, zo valt te lezen op hun website.

Johan Roest: “Ik vind het heel erg jammer dat er zo een einde moet komen aan Halte. We stoppen niet omdat het niet goed ging of dat er te weinig belangstelling voor was! Nu gaat wat we hebben opgebouwd in 7 jaar weer voor een groot deel verloren.”
De activiteiten van Halte 2717 zijn al grotendeels afgebouwd. Voor een aantal activiteiten is een andere locatie en organisatie gezocht, zo kon bijvoorbeeld het Schrijfcafé terecht bij de buurttuin. De populaire buurtmaaltijd, waar mensen elkaar konden ontmoeten en samen eten, kon echter nergens anders worden ondergebracht en is al gestopt. Het bezoekwerk gaat nog wel door tot 1 januari en moet dan ook stoppen. Johan: “Maar een aantal vrijwilligers hebben al aangegeven hiermee door te willen gaan ná 1 januari, om de meest kwetsbare mensen in de wijk te blijven ondersteunen. Ikzelf zal hierbij ook als vrijwilliger actief blijven.”

 

Stadsdiaconaat

20210318 23564Het werk van Halte 2717 zal gedeeltelijk worden overgenomen door een nieuw op te richten Stadsdiaconaat. Hierin werken meerdere kerken in Zoetermeer samen, katholiek en protestants. Johan: “Door dit centraal te organiseren bespaar je aan overheadkosten, één centrale organisatie is dan voldoende. De kerk wil hiermee het ‘omzien naar de medemens’ gestalte geven. Het Stadsdiaconaat start in Meerzicht, maar het is de bedoeling dat er op een later moment ook in andere wijken presentie komt. Wil je een wijk bereiken dan moet je daar ook echt aanwezig zijn!”

Op dit moment is de planning dat het Stadsdiaconaat in maart 2023 start in Meerzicht, in de Genesareth kerk en de Oase. Hierbij wordt samengewerkt met andere Zoetermeerse organisatie die hun oorsprong vinden in de kerk, zoals de Voedselbank en Jobhulpmaatje.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-