20221117 35177Donderdagochtend 17 november werd de eerste bijeenkomst gehouden van een koffieochtend voor (ex-)kankerpatiënten in de Gondelkade. Iedereen die te maken heeft gehad met kanker kan hier op ongedwongen wijze lotgenoten ontmoeten.

20221117 35173Ex-patiënte Maja nam het initiatief voor de koffieochtend, omdat zij zelf contact met lotgenoten miste. “Gewoon het feit dat je niets uit hoeft te leggen, maar dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, dát schept al een band!”
De bijeenkomst was deze keer in het Eetcafé aan de Gondelkade in De Leyens, maar zal vanaf volgende keer in Rokkeveen worden gehouden. De tafel zat vol, met 12 belangstellenden, die veel herkenning bij elkaar vonden. Maja: “Het is geen therapiegroep, helemaal niet! Maar wij begrijpen van elkaar de emoties die komen kijken bij het hebben van kanker. Het was fijn om zo met lotgenoten te kunnen praten.”

De volgende koffieochtend voor (ex-)kankerpatiënten wordt gehouden op dinsdag 29 november, in het gebouw van InZet in Rokkeveen, aan de Nathaliegang 79. De inloop is van 10 tot 12 uur en het eerste kopje koffie wordt gratis geschonken door Palet Welzijn.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-