peaceposter contest 2022‘Leid met je hart’, dat is het wereldwijde thema van de Lions vredesposterwedstrijd, die jongeren tussen de 11 en 13 jaar wil laten nadenken over vrede. In Zoetermeer doet het ONC Parkdreef, onder de bezielende leiding van kunstdocent mevr. Wijtenburg al jaren hieraan mee.

Het project is begonnen door Lionsclub Soetermare. Afgelopen maandag was de bekendmaking van de eervolle vermeldingen en winnaars. Het was een heel zware taak vonden de jury-leden Marja Milo (beeldend kunstenaar) en Verolique Jacobse (beeldend kunstenaar en lid van Lions Soetermare). Het niveau was dit jaar erg hoog. De jury beoordeelde op techniek, kleurgebruik, originaliteit en verbeelding van het thema. En uiteraard ook op de posterkwaliteit.

De Peace Poster Contest is een wedstrijd van de Lions die over de hele wereld wordt gehouden. De tekeningen van de winnaars van het ONC worden naar het district, waar Zoetermeer onder valt, gestuurd. Daar wordt de beste poster van het district uitgekozen, vervolgens wordt er vanuit die districtswinnaars de beste poster van Nederland gekozen. En de internationale organisatie kiest vervolgens van alle landen-inzending weer de beste winnaar.

Burgemeester Michel Bezuijen vertelde de leerlingen en de aanwezige ouders over het belang van vrede; zeker in deze tijd waar oorlog dichtbij is. Samen met de juryleden maakte hij eerst de drie eervolle vermeldingen voor Diede Meijer, Aydin Cakan en Sofia Grigorjan en vervolgens de vijf winnaars bekend. Dat zijn de posters van Tess van der Horst, Christiaan Borst, Riley Sierat, Floor Plug en Lize Kersten.

Foto: Gerard van Warmerdam

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-