27BFB192 1081 4E96 8EBF 6FEC2C714E3FWoensdagmiddag 23 november zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Sophie van Dijk (harp), Wouter Harbers(vleugel) en Ronald de Jong (orgel) Dit speciale concert dat in het teken staat van Klassiek Zoetermeer zal dit keer een uur duren.

De musici hebben een zeer gevarieerd programma samengesteld met werken van Vivaldi, Grandjany, Franck, Schuman, Liszt en de Jong.

Pianist Wouter Harbers werd op Radio 4 'Een nieuwe ster aan het pianofirmament' genoemd. Hij debuteerde in 2019 in Het Concertgebouw in een uitverkochte Kleine Zaal. Hij volgde masterclasses bij Wibi Soerjadi en in Oxford, waarvoor hij uit een internationale groep pianisten geselecteerd werd. Ook bracht Wouter vijf albums uit en is hij actief als dirigent. In de zomer van 2020 ging zijn grootste droom in vervulling: hij nam een soloalbum op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Voor veel muziekliefhebbers uit Zoetermeer is Wouter een bekende: hij is regelmatig te gast in de serie Lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk.

De Zoetermeerse harpiste Sophie van Dijk studeerde aan het Utrechts Conservatorium en nam deel aan verschillende concoursen, zoals het Prinses Christina Concours. Zij volgde masterclasses bij onder andere Gwyneth Wentink. Sophie geeft regelmatig concerten door het hele land, zowel solo als met haar harp/fluit-duo Sophie-Louise. Zij is ook lid van het Ebony Ensemble uit Zoetermeer. Sophie speelde al meerdere keren in de Oude Kerk, met grote waardering van het publiek.

Ronald de Jong studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, waar hij met hoge cijfers zijn diploma's ontving. Hij is actief als cantor-organist van de Oude Kerk, koordirigent, concert organist, componist, beeldend kunstenaar en docent voor orgel, klavecimbel en piano. 

Aanvang concert 12.45 uur. De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-