20221110 35082
The Next Step is hét jaarlijkse evenement waar leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs en werkgevers elkaar ontmoeten. De leerlingen uit de hogere klassen maken kennis met mogelijke werkgevers of aanbieders van dagbesteding.

De banenbeurs werd dit jaar, op 10 november, voor het eerst op het Praktijkcollege Zoetermeer aan de Dr. J.W. Paltelaan 1 gehouden. Voor veel leerlingen een vertrouwde plek omdat ze daar naar school gaan of gingen. Burgemeester Bezuijen opende het ochtendprogramma, waar leerlingen konden kennis maken met verschillende aanbieders van dagbesteding.
Het middagprogramma, gericht op werk, werd geopend door wethouder Van der Meer (Onderwijs). Naast kennismaken met mogelijke werkgevers, kunnen de leerlingen ook ontdekken welk beroep bij hen past. In verschillende lokalen waren informatiestands en mogelijkheden om zelf iets uit te proberen.

 20221110 35087  20221110 35090



Werkbedrijf De Binnenbaan begeleidt leerlingen op weg naar werk. Zo kijken zij bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van beschut werk, maar ook naar extra begeleiding en coaching op een reguliere werkplek.

The Next Step wordt georganiseerd door Het Praktijkcollege Zoetermeer, VSO de Keerkring, Kentalis, werkbedrijf De Binnenbaan en de gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

-advertenties-

-goede doel-