meerzicht in actie
Team MeerZicht in Actie gaat samen met professionals, vrijwilligers en wijkbewoners op zoek naar manieren om te werken aan een (nog!) betere gezondheid voor de inwoners van Meerzicht. Het team voert gesprekken met instanties en bewoners om erachter te komen hoe fit en gezond Meerzicht zich voelt.

MeerZicht in Actie is in juni gestart vanuit​ ​Zoetermeer2025​, een samenwerkingsverband van zorg – en welzijnsorganisaties, GGD, gemeente en zorgverzekeraar, gericht op het samen werken aan een gezonde regio. Het doel van Zoetermeer2025 hierbij is de zorg en welzijn voor inwoners dicht bij huis te organiseren en voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden.

Inmiddels heeft team MeerZicht in Actie al vele gesprekken gevoerd met bewoners, zorg- en welzijnsprofessionals, ondernemers, gemeente en andere betrokkenen. De bijzondere verhalen hebben we bij elkaar gebracht en daaruit kwamen vijf thema’s naar boven:
-Lekker in je Vel gaat over je fysieke en mentale gezondheid
-Social Talk gaat over de sociale kant van gezondheid: je verbonden voelen met anderen, elkaar kunnen ontmoeten en samen leuke dingen kunnen doen.
-De Fijne Buurt gaat over je woonomgeving: je huis zelf, maar ook de buurt.
-Krijg de Kans gaat over kansengelijkheid zoals kans op zorg, op meedoen, op een gezond leven. Hoe kunnen we deze gelijk(er) trekken?
-Samenwerking zorg- en welzijnsprofessionals: hoe kan dit beter? Wat moet daarvoor gebeuren, zodat bewoners betere zorg krijgen en deze makkelijker weten te vinden?


Er volgen nog vele themasessies om te brainstormen over diverse acties om gezondheid in de wijk te verbeteren. Bewoners, zorg- of welzijnsprofessionals, ondernemers of andere betrokkenen van Meerzicht kunnen hier aan meedoen.


Vind hier het schema van de themasessies, volg op facebook, of mail voor meer info naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-