7D399732 3FF5 41E3 96EB 61B0171AB4C5Conservator Marjonne Kube neemt eind november afscheid van Museum De Voorde. Na jarenlang als conservator werkzaam te zijn geweest in Zoetermeer, gaat zij per 1 januari bij het Westlands Museum aan de slag.

Marjonne Kube kwam in 1997, net afgestudeerd aan de Reinwardt Academie, als projectmedewerker parttime in dienst van het toenmalige Stadsmuseum Zoetermeer. In 2000 werd ze conservator en bleef dat na de verhuizing naar het nieuwe Museum De Voorde in het stadshart. Marjonne heeft zich altijd met heel veel passie en enthousiasme voor het erfgoed van Zoetermeer ingezet. Ze vindt dat het museum een unieke collectie heeft, die mooie verhalen vertelt over het dagelijks leven vroeger en nu.

In de afgelopen jaren heeft het museum mooie tentoonstellingen neergezet en projecten gedaan, die mensen hebben aangezet om anders naar hun omgeving te kijken en met elkaar in gesprek te gaan. Daar is ze erg trots op. Korte tijd geleden kwam er een nieuwe kans op haar pad en ze heeft besloten om daar op in te gaan. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan als conservator bij het Westlands Museum. Dit museum staat middenin de Westlandse samenleving en ze kijkt ernaar uit om met nieuwe collega’s het verhaal van het grootste glas- en tuinbouwgebied van de wereld uit te dragen. Marjonne is erg tevreden over haar laatste tentoonstelling in Museum De Voorde ‘WILD in de stad! Op safari in Zoetermeer’, die goed ontvangen wordt.

Momenteel loopt er een referendum voor het behoud van het museum. Zonder subsidie van de gemeente zal het museum volgend jaar de deuren moeten sluiten.

Nu te zien in Museum De Voorde - De familietentoonstelling ‘WILD in de stad. Op safari in Zoetermeer’ 

Te zien van 15 oktober 2022 t/m 6 maart 2023

Lees ook:

Verzoek-tot-referendum-voor-museum-de-Voorde

Eerste-stap-referendum-museum-goedgekeurd

-advertenties-

-goede doel-