Loes den Hollander Foto WimvanderVlugt Van zondag 30 oktober tot en met zondag 6 november staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse literaire en culturele happening die voor de veertiende keer wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.

Op zondag 30 oktober werd het programma afgetrapt met een Boekenfestival in het Stadstheater, compleet met boekenmarkt, divers entertainment en een voorstelling voor de jeugd in de Kleine Foyer. Tijdens dit Boekenfestival werden de winnaars bekendgemaakt van de MAX Gouden, de MAX Zilveren en de MAX Bronzen Vleermuis 2022. Ook werden de winnaartjes van de Scholieren Schrijfwedstrijd bekend gemaakt.

In de rest van de Thrillerweek staan nog allerlei activiteiten op het programma. Zoals spannende films en toneelvoorstellingen, workshops voor de jeugd, een lezing en als afsluiting op zondag 6 november een Thriller Talkshow bij Café MAX/Forum.

Medewerking aan deze Thriller Talkshow wordt verleend door diverse gerenommeerde auteurs:

-Loes den Hollander, winnares van de MAX Gouden Vleermuis 2021,

-Charles den Tex, winnaar van de eerste Gouden Vleermuis in 2013 en meerdere keren winnaar van de Gouden Strop

-Hilde Vandermeeren, Vlaams auteur die in 2019 de shortlist voor de MAX Gouden Vleermuis wist te halen, en

-Linda van Rijn, een bestsellerauteur en één van de genomineerden voor de MAX Gouden Vleermuis 2022.

Verder schuift Cees van Rhienen, voorzitter van de jury van de diverse Vleermuizen, bij dit gezelschap aan. Gastheer Laurens de Groot zal de talkshow leiden.

Het programma is inclusief signeersessies en boekverkoop, dankzij de medewerking van Boekhandel Silvester.

De Thriller Talkshow wordt op zondag 6 november gehouden van 12.00-14.00 uur. Toegang is gratis, maar belangstellenden dienen zich wel tevoren aan te melden via de website van de Bibliotheek Zoetermeer. Tickets zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt en vol=vol.

Foto: Loes den Hollander, fotograaf Wim van der Vlugt

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-