OLYMPUS DIGITAL CAMERADirecteur Pier Eringa van het LangeLand Ziekenhuis is optimistisch over de toekomst van het Zoetermeerse ziekenhuis. Na een lange sessie aan de onderhandelingstafel liet hij in een kort filmpje het personeel van het ziekenhuis weten dat een overeenkomst met verzekeraars is afgesloten.

Het LangeLand Ziekenhuis heeft overleg gevoerd met verzekeraars, banken en het waarborgfonds over het einde van de fusie met de Reinier Haga Groep. Het Reinier de Graaf Gasthuis stapt uit de Reinier Haga Groep, het LangeLand Ziekenhuis zal verder gaan met het grotere Haga uit Den Haag.
Vorige week werd al een overeenkomst afgesloten met de verzekeraars, nu is er ook een stap gemaakt in de overeenkomst met de banken en het waarborgfonds over het hoofdlijnenakkoord.
Eringa: “Verzekeraars en banken, maar ook het waarborgfonds hebben zich positief getoond over het hoofdlijnenakkoord, dat is heel goed nieuws. We zijn een belangrijke stap verder.”
Het hoofdlijnenakkoord wordt nog voorgelegd aan de colleges van bestuur van alle deelnemende partijen, de zorgverzekeraars zijn al akkoord.

Wethouder Ter Laak, zorg, is blij dat er nu een goede stap is gezet voor het ziekenhuis. Zij wijst er wel op dat er nog geen sprake is van een definitief besluit over het hoofdlijnenakkoord. Ter Laak: "Wel is een positief onderhandelingsresultaat een belangrijke stap in de ontvlechting van de Reinier Haga Groep. Daardoor is een stabiele toekomst voor het LangeLand Ziekenhuis dichterbij. Het precieze toekomstige zorgaanbod in Zoetermeer, de toekomst van het gemeenschappelijke orthopedisch centrum en de aanpak van de nieuwbouw zijn echter nog onduidelijk."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-