Het debatteam van ONC ParkdreefOpnieuw heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef bewezen over groot debattalent te beschikken. Het debatteam van de school heeft op woensdag 19 oktober Stadhuis van Democratie gewonnen. De debaters versloegen hiermee de teams van het Picasso Lyceum.

In de raadzaal van het stadhuis discussieerden de leerlingen over stellingen met betrekking tot lokale problemen in Zoetermeer, zoals: ‘Voor een veiliger Zoetermeer is meer toezicht op straat nodig’, ‘Zoetermeer moet natuur opofferen voor nieuwe woningen’ en ‘Er moeten scholierenrechtbanken komen in Zoetermeer’.

Stadhuis van de DemocratieVerschillende raadsleden jureerden de debatten op presentatie, argumentatie en teamwork. Het ONC scoorde veel punten voor presentatieskills: helder stemgebruik, duidelijke articulatie, een stevige houding en een paar mooie oneliners. Ook prees de jury de leerlingen om hun teamwork: alle debaters kwamen aan het woord en de teamleden wisselden elkaar goed af.

ONC Parkdreef staat bekend om zijn sterke debatteams. De leerlingen besteden veel tijd en energie aan het trainen van hun debatvaardigheden zoals overtuigend argumenteren, taalgebruik en lichaamstaal. De school heeft een talentgroep Debat voor de eerste- en tweedejaars leerlingen, in de hogere klassen trainen de leerlingen hun vaardigheden in het flexuur Debat. En met succes, want regelmatig slepen zij bij wedstrijden mooie prijzen in de wacht.

De gemeente organiseert jaarlijks Stadhuis van Democratie en wil hiermee scholieren betrekken bij de lokale politiek.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-