Eetcafé GondelkadeOnder (ex-)kankerpatiënten is er veel behoefte aan contact met lotgenoten. Gewoon een kopje koffie en vrijuit kunnen praten over dat wat jou bezig houdt. Omdat hiervoor in Zoetermeer nog geen gelegenheid was, heeft een groepje patiënten het initiatief genomen voor een koffieochtend.

 

“Tijdens je behandeling tegen kanker zit je in een rollercoaster van emoties en medische behandelingen. Je krijgt tegelijk ook veel steun vanuit het ziekenhuis en je omgeving”, zo vertelt een (ex-)kankerpatiënte. De tijd van de behandeling wordt door veel mensen ervaren als heel zwaar, maar wel met veel steun vanuit de omgeving. Als het medisch traject is afgelopen verandert dat. “Je valt in een gat. Veel emoties en problemen komen dan pas weer boven, maar er is veel minder aandacht voor. Mensen in je omgeving zijn blij dat de behandeling over is en gaan weer door met hun leven. Je wilt hen ook niet steeds lastig vallen. Maar juist dan is het heel fijn om met lotgenoten te praten die precies begrijpen wat je bedoelt.”

 

De organisatie is in handen van kankerpatiënten die het belangrijk vinden om elkaar te ontmoeten. Een laagdrempelige bijeenkomst voor steun en een luisterend oor. Voor deze gelegenheid hebben zij contact gezocht met Palet Welzijn. Palet Welzijn draagt dit initiatief een warm hart toe en zal het eerste kopje koffie gratis schenken.

“Het is zeker geen therapeutische sessie. Gewoon menselijk contact met lotgenoten en gezellig samen zijn. Maar mocht je vragen hebben over een bh die niet lekker meer past na je operatie, dan weet je dat er meerdere lotgenoten zijn die misschien wel precies hetzelfde probleem zijn tegen gekomen.” De koffieochtend is niet alleen voor borstkankerpatiënten, maar voor alle (ex)patiënten die te maken hebben gehad met kanker.

 

U bent van harte welkom op de koffieochtend op 17 november van 10.00-12.00 uur in Eetcafé de Leyens, Gondelkade 33. Vooraf een berichtje voor aanmelding is gewenst zodat er voldoende koffie klaar staat. Aanmelden kan bij: Palet Welzijn, Wendy Spruijt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook vrijwilligers die een handje mee willen helpen met het organiseren of serveren tijdens de bijeenkomst zijn van harte welkom en kunnen zich bij bovenstaand adres aanmelden.

 Foto: Het Eetcafé aan de Gondelkade

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-