Altijd al een wormencompostbak willen maken of cosmetica van bijenwas? Of meer willen weten over de huidige stand van het klimaat? Dat kan van 31 oktober tot 6 november tijdens de Nationale Klimaatweek. Hof van Seghwaert organiseert die week 3 extra activiteiten rond duurzaamheid en klimaat.

Workshop Wormencompostbak

Foto 1 wormencomposthoopOp zaterdag 29 oktober organiseert de Hof van Seghwaert van 13.00-15.00 uur de workshop: ‘het zwarte goud, composteren in de Hof van Seghwaert’. Wormencompost is super compost, heel goed voor planten en heel duurzaam. Bij de workshop maak je zelf een wormencompostbak en leer je hoe je deze kan gebruiken. Je krijgt ter plaatse de materialen en natuurlijk ook een handje wormen om je eigen 'zwarte goud' te gaan maken. Je mag de compostbak mee naar huis nemen.

Klimaatlezing: 'Korte voedselketens, duurzaam en eerlijk'

Foto 2 KlimaatlezingKom op dinsdag 1 november, 19.00 uur naar het Forum voor de interactieve presentatie over duurzaam voedsel verbouwen en korte voedselkilometers. De presentatie wordt gegeven door Liesbeth de Frel van stichting Boer & Buurt Zevenhuizen en onze klimaatburgemeester, Suzanne Verboon. Lange, mondiale voedselketens zijn een van de voornaamste veroorzakers van klimaatverandering, ontbossing, biodiversiteitsverlies en de stikstofproblematiek. Duurzame regionale voedselketens zijn een middel om ecologische, sociale, economische en gezondheidsdoelen te realiseren. “Als iemand uit de korte keten kookt en eet draagt hij/zij bij aan allerlei maatschappelijke doelen”.

Workshop Cosmetica van bijenwas maken

2022 11 03 Foto workshop cosmeticaDonderdag 3 november van 13:00 tot 15:00 uur wordt in de Hof van Seghwaert een workshop Cosmetica met bijenwas gegeven. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben. Dat geldt ook voor cosmetica. Wist je dat honing heel veel gezonde bestanddelen bevat die goed zijn voor je huid? Chemische middeltjes zijn helemaal niet nodig, je kan ook zelf heel goed je verzorgingsproducten maken. In deze workshop mag je zelf aan de slag en ga je zelf je eigen lippenbalsem en honingzalf maken.

Bekijk onze Zoetermeer Actief activiteitenkalender voor de details van deze workshops en lezing en hoe aan te melden.

-advertenties-

-goede doel-