Zaterdag 5 november is het weer Nationale Natuurwerkdag. Ook bij de Hof van Seghwaert is er van alles te doen. Er zijn diverse werkzaamheden in de perenboomgaard te doen en vele handen maken licht werk. Daarbij is het ook nog eens gezellig om anderen te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

Foto 1 natuurwerkdag copyHet is voor jong en oud en tevens een plek om lekker buiten actief te zijn. Wil je ook iets goed doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving?

Er wordt een boog van wilgentenen gemaakt, de kinderspeelplaats wordt opgeknapt en er wordt aan de slag gegaan in de moestuin. Voor de bijenliefhebbers is er een klus in de bijentuin. Om de boomgaard ook op langere termijn in stand te kunnen houden, worden er bomen omgezaagd omdat  sommige van de bomen helaas zijn aangetast door eenFoto 7 natuurwerkdag ziekte. Deze bomen worden deze dag vervangen door jonge gezonde exemplaren. Zo kan de boomgaard nog jaren mee.

Nieuwsgierig geworden? Maak je agenda leeg, geef je op en klus gezellig een dagje mee. Voor gezelligheid en een lekkere lunch wordt gezorgd. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto 8 natuurwerkdag

 

De Hof van Seghwaert ligt achter de Gaardedreef 169. Op 2 minuten loopafstand van Randstadrailstation Seghwaert.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-