Van 21 tot en met 26 november organiseert Netwerk Zoetermeer het Festival Klassiek Zoetermeer, met veel openbare concerten en andere activiteiten in de stad rond het thema klassieke muziek. Zoals bijvoorbeeld het populaire onderdeel de Oosterkerk Scratch.

IMG 4512

Dit is een uitgelezen gelegenheid voor wie houdt van zingen in een koor, maar geen tijd heeft om elke week te repeteren. Zoals de naam al zegt: op een scratchdag gebeurt alles ‘from scratch’. In een paar uur een stuk repeteren? En dit een paar uur later laten horen aan een enthousiast publiek? Het kan.

From 'scratch' naar Vivaldi

Op zaterdag 26 november mag iedereen met zangervaring (koor, theater, klassiek) gratis meedoen aan de scratch in de Oosterkerk. Musicus Johan van Oeveren zal zorgen dat dit eenmalige koor samen tot grote muzikale klasse komt tijdens deze muzikale dag. Repeteer met deze ervaren dirigent én met een grote groep mensen in ruim twee uur tijd een stuk van Vivaldi in. De repetitie start om 15:00 uur in de Oosterkerk en duurt tot 17:15 uur. In de avond wordt iedereen weer verwacht en maakt het koor een onderdeel uit van een prachtig concert in de Oosterkerk.

Wees er snel bij

Het Gloria RV 589 van Antonio Vivaldi wordt tijdens deze dag op de korrel genomen. De muzikale ondersteuning van het concert komt van het barokorkest 'Margaretha Consort' en met de solisten Tessa Maalke en Marie Anne Jacobs onder leiding van dirigent Johan van Oeveren. De partituur en luisterbestanden worden begin november ter beschikking gesteld, zodat iedereen thuis al wat kan oefenen. Koorervaring is wenselijk, maar zeker geen must. Er zijn in totaal 50 plekken beschikbaar voor de scratch, dus wees er snel bij.

Het eindconcert

klassiek zoetermeerBenieuwd naar het eindresultaat? Iedereen mag op zaterdag 26 november om 19:30 uur het ingestudeerde repertoire gratis komen beluisteren in de Oosterkerk bij Podium 320 aan het Oosterheemplein. Het koor wordt begeleid door een orkest, welke ook een deel van concert voor haar rekening zal nemen. Daarnaast zal het Lincan Trio de avond prachtig omlijsten en het programma van die avond compleet maken.   

Geef je op en doe op zaterdag 26 november mee aan de Oosterkerk Scratch. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.klassiekzoetermeer.nl.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-