Burgemeester Bezuijen reilkt koninklijke onderscheiding uit aan de heer Rob Eichholtz 005Burgemeester Michel Bezuijen reikte vrijdagavond 14 oktober 2022 een Koninklijke onderscheiding uit aan Rob Eichholtz uit Zoetermeer. Rob kreeg zijn onderscheiding na afloop van de jubileumvoorstelling van de Zoetermeerse toneelvereniging Thalia.

Burgemeester Bezuijen reilkt koninklijke onderscheiding uit aan de heer Rob Eichholtz 003Eichholtz is al sinds 1991 als regisseur verbonden aan de Zoetermeerse toneelvereniging Thalia. Als theaterman in hart en nieren staat hij zelf ook regelmatig op het toneel. Burgemeester Michel Bezuijen over het bevlogen regisseurswerk van de heer Eichholtz: “Het is de hand van de meester als u de papieren karakters tot leven weet te wekken.”

In 1997 werd de heer Eichholtz al benoemd tot erelid van toneelvereniging Thalia. Voor de Zoetermeerse toneelgroep Rapalje regisseerde hij tussen 1996 en 2022 een aantal producties. Rob Eichholtz maakte deel uit van het bestuur van de Stichting Stadsamateurs Zoetermeer. Tussen 2009 en 2018 was hij volop betrokken bij de organisatie van Cultuur Lokaal, het festival waaruit het UIT-Festival Zoetermeer is ontstaan. Hij zette zich ook in bij de Stichting Piëzo waar hij toneel- en theaterworkshops gaf. Ook het Zoetermeers koor The S(w)inging Company kon op de helpende hand van Eichholtz rekenen.

 

40-jarig jubileum toneelvereniging Thalia

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan de heer Eichholtz vond plaats na afloop van de jubileumvoorstelling van de Zoetermeerse toneelvereniging Thalia. Deze toneelvereniging werd op 6 september 1982 opgericht en bestaat dit jaar dus 40 jaar. Burgemeester Michel Bezuijen verraste toneelvereniging Thalia met de Gemeenteoorkonde om haar 40ste jubileumjaar te vieren. Deze Gemeenteoorkonde werd overhandigd aan Thalia-voorzitter mevrouw Witzier.

Foto's: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-