3mp mandelabrug 2De gemeente laat de buitenkant van de Mandelabrug en de Balijbrug grondig reinigen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 17 en 27 oktober. Om overlast te beperken vinden deze zoveel mogelijk in de avond en nacht plaats. Voetgangers en fietsers kunnen de bruggen gewoon blijven gebruiken.

“Het is de hoogste tijd dat de bruggen grondig worden gereinigd. Met name de buitenkant van de Mandelabrug is behoorlijk vies, en dat is geen gezicht als je de stad in komt.” stelt wethouder Marijke van der Meer (Openbare Ruimte). “Het is wat ingewikkeld omdat de Mandelabrug over zowel het spoor als de A12 gaat. Ik ben blij dat het ons nu is gelukt om het te organiseren.”
De Balijbrug is aangelegd in 2006. Deze brug beschikt over een coating die ook wordt toegepast op vliegtuigen. Eerder schoonmaken was daardoor niet noodzakelijk.


Werkzaamheden

Een gespecialiseerde aannemer voert het werk uit. Het meeste werk zal in de avond en nacht plaatsvinden, tussen 22.00 en 05.00 uur. Hierdoor hebben weggebruikers en reizigers in het OV er zo min mogelijk last van. Voor het reinigen van de bruggen worden hoogwerkers ingezet vanaf de begane grond. Hierdoor is het nodig om een aantal rijstroken op de snelweg tijdelijk af te zetten en de late- en vroege dienstregeling van spoor en tram aan te passen.
Tijdens de werkzaamheden zijn er uitvoerders aanwezig die waar nodig een deel van het pad tijdelijk afzetten en gebruikers om de werkplek heen leiden. Bijvoorbeeld als er waswater lekt. De trapopgangen bij de Mandelabrug zijn niet in beheer bij de gemeente Zoetermeer. ProRail en RandstadRail zorgen zelf voor schoonmaak van de trappen.


Reparaties

Uit vorige inspecties bleek dat rubbers van het glas van de Mandelabrug op sommige plekken slechter waren geworden. De aannemer zal tijdens het schoonmaken de diverse afdichtingen nakijken en waar nodig repareren. Glasplaten (veiligheidsglas) dat bij het werk mogelijk kapotgaat of stuk is, wordt meteen vervangen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-