hurisahinHuri Sahin wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van Rijswijk. De gemeenteraad van die gemeente heeft haar dinsdagavond voorgedragen. Sahin was in het verleden tien jaar raadslid voor GroenLinks in Zoetermeer.

Daarna was zij drie jaar fractievoorzitter van die partij in Provinciale Staten. Op dit moment is zij directeur van de Stichting Lokaal in Rotterdam. Volgens de commissie straalt Sahin op een natuurlijke wijze gezag uit en kan zij ook de burgemeester zijn 'die vernieuwing brengt, een duidelijke motivatie heeft voor onze stad en aangeeft mee te willen groeien met het groeiende Rijswijk'. De verwachting is dat zij op 12 december officieel in Rijswijk kan worden beëdigd.

Sahin (47) werd geboren in Deventer en woont nu nog in Zoetermeer. De oud-burgemeester van Delft, Bas Verkerk, is op dit moment waarnemend burgemeester in Rijswijk. Verkerk blijft nog tot de nieuwe burgemeester in functie treedt en dat kan pas gebeuren als ook het kabinet zich erover heeft gebogen. In de praktijk gebeurt het echter nooit dat wordt afgeweken van de aanbeveling door de gemeenteraad. Een burgemeester wordt benoemd voor een periode van zes jaar.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-