greenteam conferentieGreenteam Zoetermeer organiseerde vrijdag 7 oktober hun tweede conferentie over duurzaamheid op het Picasso Lyceum. Het Greenteam is een samenwerkingsverband tussen vijf van de middelbare scholen in Zoetermeer, Alfrink College, Picasso Lyceum, ONC Parkdreef, Erasmus College.

Tijdens de conferentie, waarin het thema klimaatverandering centraal stond, werden de leerlingen van deze scholen, maar ook leerlingen van basisscholen de Regenboog, de Horizon en de Arnoldus van Os, en leerlingen van middelbare scholen uit Gouda toegesproken door keynote speaker en klimaatoptimist Maartje Bregman. Daarna namen zij deel aan workshops georganiseerd door Dunea, NJK on tour, de LBSNN en lokale politici. De basisscholieren deden workshops in het thema van de kinderboekenweek Gi-ga-groen met Els Kok, een workshop door de Afvalbutlers, een workshop door Groen Links voorzitter Klaas Dijkhuis en Animal Rights.

Tijdens de pauze werd een vegan lunch verzorgd door Cooking for Life en konden de leerlingen over de markt rondlopen waar verschillende partijen zoals Bouwend NL, Waterschap, Dr. Zero, de Wereldwinkel, Melanchton Bleiswijk en anderen zich presenteerden.

De conferentie werd afgesloten door burgemeester Bezuijen die daarbij ook de voorzitters van de verschillende Greenteams heeft erkend met een jeugdlintje.

-advertenties-

-goede doel-