20221011 34790Wethouder Ingeborg ter Laak heeft vanmorgen bij het Stadhuis de Regenboogvlag van de gemeente gehesen, samen met Liza, van de LHBTI gemeenschap. Ter Laak: “Het hijsen van deze vlag blijft belangrijk, omdat er nog steeds negativiteit is rond LHBTI. Bij voetbalsupporters, maar ook in bedrijven.”

11 oktober is Coming Out dag, de dag waarop aandacht is voor de lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBTI) die openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Ter Laak: “We hopen dat het hijsen van de vlag een startpunt kan zijn voor een gesprek met iemand over seksuele geaardheid. Praat er samen over, dan pas kan er wederzijds begrip ontstaan!”

 

Vier de Coming-outday met journalist Haroon Ali

In het Stadhuis-Forum is op Coming-outday een lezing van journalist Haroon Ali. Haroon Ali (39) groeide op in een gelovig gezin met een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder, kwam op zijn eenentwintigste uit de kast en brak met het geloof. Deze gebeurtenissen in zijn leven laten hem niet los: hij schreef over zijn zoektocht naar zijn Pakistaanse roots in het boek 'Half' en nu is er de documentaire: 'Het M-woord, over LHBTIQ+’ers en geloof'. Na een korte lezing is er ruimte om in gesprek te gaan met Haroon Ali.

 

11 oktober 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Forum Zoetermeer

Deelname is gratis, je kunt je hier aanmelden: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/ComingoutdagmetHaroonAli.html

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-