Slechtvalk230217G 1‘WILD in de stad. Op safari in Zoetermeer’. Dat is de naam van de nieuwe tentoonstelling in museum De Voorde. Een leuke, informatieve en activerende expositie die in samenwerking met een team van Zoetermeerse stadsecologen en biologen is vormgegeven op basis van 60 jaar stadsnatuur.

In een moderne stad als Zoetermeer lijkt de natuur ver weg, maar niets is minder waar. Ook in de stad vinden planten en dieren hun plek. De wilde natuur gaat over alle ‘spontaan’ in de stad levende dieren en planten. Hoe hebben zij zich aangepast om te kunnen overleven in een stad? En hoe past de stad zich aan aan de natuur? Wist je bijvoorbeeld dat in Zoetermeer een echte slechtvalk leeft op de stadhuistoren? Dit is het snelste dier ter wereld!

Rossemetselbij100408CIn deze tentoonstelling kun je een opgezette slechtvalk bewonderen als hoogtepunt van een echte Dierenparade. In deze kidsproof tentoonstelling ontdek je bijzondere weetjes over de verschillende Zoetermeerse dieren en planten en ga je ook zelf aan de slag om ze te helpen. Help de egel zijn weg te vinden langs alle barrières in de stad, bouw je eigen insectenhotel en ontdek hoe vleermuizen kijken met hun oren bij Checkpoint Sonar. Bedenk hoe jij de natuur in jouw omgeving kunt helpen en doe jouw belofte aan de stad.

De tentoonstelling ‘WILD in de stad. Op safari in Zoetermeer’ is te zien vanaf zaterdag 15 oktober in Museum De Voorde, Stadhuisplein 22 in Zoetermeer.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-