Foto drive through1Het MOTION Beweeg College aan het Van Doornenplantsoen in Palenstein krijgt niet alleen een nieuw schoolgebouw, maar ook een gymhal. Voor beide bouwprojecten samen is 13 miljoen euro beschikbaar gesteld door de gemeente. De nieuwbouw komt op het grasveld tegenover de huidige school.


Door de nieuwbouw op de sportvelden tegenover de huidige locatie te doen, wordt voorkomen dat de school door verbouwwerkzaamheden dicht moet of vanuit tijdelijke lokalen moet lesgeven. Beide percelen grond zijn eigendom van de gemeente.
Bij de bestuursoverdracht van het toenmalig Beroepscollege Vmbo aan Stichting Lucas Onderwijs, in 2020, is afgesproken dat er vervroegd nieuwbouw voor de school zou komen. Er is een investeringsbudget van € 6.497.000,- voor nieuwbouw van de school, dit budget is al verhoogd in verband met de gestegen bouwkosten en extra kosten voor gasloos en BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) bouwen.

 

Nieuwbouw Sporthal

In eerste instantie was het plan om de gymzalen van het Motion Beweegcollege te renoveren, maar dit blijkt vele malen duurder te worden dan begroot en zou zelfs dan niet volledig voldoen aan alle gestelde eisen. De nieuwbouw van een sporthal sluit wel aan bij alle eisen en ambities en dit draagt ook bij aan het oplossen van het capaciteitstekort op dit gebied. Voor de nieuwbouw van de sporthal is € 6.972.345 beschikbaar.

De sporthal wordt tegen de school aan gebouwd, maar is ook bedoeld voor gebruik door verenigingen. In de stad is behoefte aan een extra sporthal, uit een onderzoek uit 2021 bleek dat er in de gemeente een tekort was aan sporthallen, met de grootte van 3 gymzalen. Voor veel binnensporten is een gymzaal te klein voor trainingen en wedstrijden.


Door de school en gymzaal tegenover de huidige locatie te bouwen, komt deze grond weer vrij voor herontwikkeling. Het is nog niet bekend wat daar zou komen, maar het college ziet er wel een mogelijkheid in om andere activiteiten toe te voegen aan het gebied, dat 12.000 m2 meet. Wethouder Iedema: “Bij het Van Doornenplantsoen staan nu vooral scholen, dat betekent dat het gebied na schooltijd niet gebruikt wordt. Het is nu nog niet bekend wat er precies komt, maar ik kan me voorstellen dat dat andere bedrijvigheid is, die het gebied ook na schooltijd levendig houdt. Dan kan je denken aan wonen, verenigingen, bedrijven.”

Foto: het Motion Beweegcollege bij de open dag in januari 2022

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-