20221005 34417Wijkvereniging Rokkeveen, Albert Heijn, Etos en Gall & Gall hebben samen een brunch georganiseerd voor mensen in Rokkeveen. Ben Hagenaar, voorzitter wijkvereniging: “Het is de Week van de Eenzaamheid, maar wij noemen het liever de Week van Verbinding. En we niet alleen deze week, maar het hele jaar!”


Wijkvereniging Rokkeveen zet zich in voor de wijkbewoners en laat hen graag zien wat de wijk allemaal te bieden heeft. Tijdens de gezellige brunch konden mensen elkaar ontmoeten die ook graag wat meer contacten willen in de wijk. Vrijwilligers van InZet hielpen mee en gaven de deelnemers informatie over mogelijkheden van ontmoeting en activiteiten in de wijk.
Hagenaar: “Eenzaamheid komt vaak voor en is heel verschillend. Als plots een geliefde weg valt, kun je je heel erg eenzaam voelen, als heb je nog een grote kring van familie en vrienden om je heen. Daarom is ook de betrokkenheid van winkeliers zo belangrijk.” Leo van der Meer, manager AH Rokkeveen, vult aan: “We hebben de afgelopen weken in de winkel veel mensen persoonlijk aangesproken en gewezen op deze middag. Nóg fijner is het als mensen zelf hun buurvrouw of overbuurman meenemen! Ondanks onze welvaart is er veel armoede én eenzaamheid. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit beter wordt.”

 20221005 34410  20221005 34414


De wijkvereniging wil de ontmoetingsmiddagen voor wijkbewoners graag uitbreiden, ook met bijvoorbeeld maaltijden en de mogelijkheid om ‘s avonds samen naar een programma op televisie te kijken. Hagenaar: “De eerste bijeenkomst was in ieder geval een groot succes. De opkomst was groot en de mensen hebben echt genoten.”
De bijeenkomst werd afgesloten met een toost met champagne, mogelijk gemaakt door Gall & Gall en bij vertrek kregen alle deelnemers een verrassingstasje mee van Etos met lekkere verzorgingsproducten.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-