Langeland Rookvrij 1Roken is niet alleen taboe in het LangeLand Ziekenhuis, maar ook op het hele terrein. Hiermee sluit het ziekenhuis zich aan bij andere ziekenhuizen in het land en in de regio Haaglanden die al een rookvrij terrein hebben.


Het rookvrije terrein werd geopend door Pier Eringa (directeur a.i. LangeLand Ziekenhuis), Annette de Boer (directeur GGD Haaglanden) en Ingeborg ter Laak (wethouder Zorg & Welzijn Gemeente Zoetermeer).
“Als ziekenhuis hebben we een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag,” vertelt Pier Eringa – directeur a.i. LangeLand Ziekenhuis. “Niet alleen richting onze patiënten en bezoekers; ook naar onze medewerkers én de samenleving. We willen dat onze kinderen rookvrij opgroeien en niemand meer in de verleiding komt een sigaret op te steken. Daarom zet het LangeLand Ziekenhuis zich in voor een rookvrije generatie en is het terrein nu ook rookvrij.”

“We vinden het belangrijk dat Zoetermeerders zich thuis voelen in de openbare ruimte,” zegt Ingeborg Ter Laak, wethouder Zorg&Welzijn. “Roken hoort daar niet meer bij: het is erg ongezond en onprettig voor patiënten en medewerkers. Het ziekenhuis geeft hiermee het goede voorbeeld, en ik moedig ook andere partners in de stad aan hun voorbeeld te volgen.”

Foto: Lucas Krullaards

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-