20220824 33476


Wijkwethouder Bouke Velzen heeft woensdagmorgen het bloemetje van de wijk bezorgd bij Ton Lagraauw in Buytenwegh. Ton zorgt al jaren als buurtvader voor vele buurtbewoners in zijn buurtje en was volkomen verrast door de attentie van de wethouder.

Dea Brak schreef een brief aan de wethouder en vertelde over hoe Ton intensief voor haar vader zorgde, die een paar huizen verderop aan de Theo Thijssenhove woonde. Dea: “Ton staat bekend als de buurtvader. Iedereen kent Ton en hij lijkt iedereen te kennen. Ton is zeer behulpzaam. Voor de een doet hij boodschappen, de ander klusjes, hij kookt soepjes voor de zieken in de straat. Mijn vader noemde Ton zijn engel, en daar had hij helemaal gelijk in!”

Ton zorgde voor Henk, Dea’s vader, toen deze in gezondheid steeds verder achteruit ging. Ton: “Henk wilde absoluut thuis blijven wonen, niet naar een hospice of ziekenhuis om te sterven.” In de laatste periode van zijn leven kwam Ton dagelijks wel 15 keer over de vloer bij Henk, om te helpen met opstaan, eten, medicijnen innemen en alle dagelijkse dingen. Ook ‘s nachts stond hij voor zijn maatje klaar, als deze hulp nodig had.
Ton: “We zijn allebei Hagenezen en wonen al tientallen jaren in hetzelfde buurtje. Dat schept al een band, maar de laatste jaren zijn we echt maatjes geworden. Ik mis Henk nog elke dag. Al heb ik het druk genoeg, want de overbuurvrouw heeft op dit moment ook veel hulp nodig en met een andere meneer in de straat gaat het op dit moment niet goed. Andere mensen help ik gewoon af en toe, ik zorg gewoon graag voor anderen. Zo blijf ik ook lekker onder de mensen!”

 20220824 33460  20220824 33465


Ton is zelf nu ook 70, maar gaat zo lang hij kan door met het zorgen voor de buurtbewoners. Wethouder Velzen complimenteerde Ton met zijn inzet: “Mensen zoals jij zijn als het cement tussen de stenen in de wijk, ze houden alles bij elkaar!”

Wethouder Bouke Velzen: “Ik wil als wijkwethouder graag de wijk goed leren kennen en hoe kan dat beter dan op deze manier in gesprek gaan met de wijkbewoners. Buytenwegh is een wijk die aandacht nodig heeft en helaas te vaak negatief in het nieuws komt, maar het is ook een prachtige wijk waar heel veel mensen erg blij mee zijn."

Ton wil heel graag verhuizen naar een kleinere woning, hij bewoont nu met zijn vrouw een 5 kamerwoning. “Maar ik wil absoluut in de wijk blijven wonen!”, aldus Ton, “Ik kan mijn wijkje en de mensen hier niet missen. Maar het is lastig omdat wij net iets te veel verdienen voor de kleinere woningen hier in de wijk, daar komen we niet voor in aanmerking.”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-