regenboog 2013

Oude Teamfoto van de meesters en juffen uit 2003


Basisschool De Regenboog uit Meerzicht bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit vrijdag 9 september met een reünie voor oud-leerlingen en oud-collega's. De Regenboog is in 1972 gestart als De Meerzichtschool en zag in de afgelopen jaren duizenden kinderen in de schoolbanken.

Claudia Emmel, leerkracht Schakelklas, is op dit moment de leerkracht die het langst bij de school werkt, namelijk al 20 jaar. Claudia: “Ik ben hier op mijn 21e gekomen om mijn eind-stage van de PABO te doen en ben nooit meer weggegaan.” Andere oud-collega’s die waarschijnlijk naar de reünie komen zijn meester Henny, juf Henriëtte en juf Emma. Claudia: “Zij zijn allemaal uitgenodigd, maar Emma woont in Spanje, dus of ze ook komt…”


regenboog met de busDe Regenboog in vroeger jaren

In 2001 was er een grote brand op de basisschool, waardoor de lokalen tijdelijk niet meer te gebruiken waren. Claudia: “We hebben toen een hele tijd elke dag met de bus naar Het Willem Alexander Plantsoen in Driemanspolder moeten rijden. Ik denk dat alle kinderen uit die tijd zich dit nog wel kunnen herinneren!”
Een aantal jaar later, in 2006/2007, werd de school ingrijpend verbouwd. Er kwam een aula bij en het aangrenzende gebouw waar vroeger de OnderwijsAdviesdienst zat, werd bij de school getrokken. Claudia: “De oude 'dep' (dependance) is dus al jaren niet meer van ons. We zitten nu allemaal in één gebouw.”

Sinds een aantal jaren zijn er ook twee schakelklassen voor nieuwkomers die de taal nog moeten leren op De Regenboog. Het streven is dat deze kinderen binnen twee jaar doorstromen naar de reguliere groepen.


Reünie

Voor de reünie op vrijdag 9 september 2022 zijn alle oud-leerlingen (van 18 jaar en ouder), (oud)-collega's en (oud)-vrijwilligers welkom om elkaar weer eens op het oude schooltje te ontmoeten.

De reünie, met een hapje en een drankje, is op vrijdag 9 september van 19:00 tot 21:30 uur, op de schoollocatie aan het Kerkenbos 12. Wil jij ook komen? Meld je aan via Facebook.


Foto links: Het dagelijkse tripje met de bus na de brand in 2001

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-