the raspersDe vijfde Vijverpop 079 wordt dit jaar een Survivalpop-editie. Zaterdag 3 en zondag 4 september staan de leukste artiesten uit de regio op één podium. Deze vijfde editie met live entertainment zal plaatsvinden op het Nicolaasplein in het centrum van de stad.

Naast muziek wordt het plein aangevuld met food, horeca en uiteraard een gezellig terras.
Sinds 2016 is Vijverpop 079 als groeiend muziekspektakel aan de stad Zoetermeer verbonden. Ontstaan en opgezet in winkelcentrum Vijverhoek en sinds 2019 verhuisd via Dobbe-eiland naar het Nicolaasplein. Deze locatie is gekozen vanwege veiligheidsredenen en de centrale ligging in de stad. Gelegen tussen Dorpsstraat en Stadshart, omringd door groen en water past het uitstekend bij dit festival.

Survivalpop-editie

De line-up van deze editie van Vijverpop 079 bestaat voornamelijk uit artiesten die in de clips van Survivalpop te zien zijn. Het concept Survivalpop is begin 2020 ontstaan door de corona-perikelen en diende ter ondersteuning van de evenementen- en artiestenwereld. Regelmatig werden mini-clips geplaatst op het YouTube-kanaal Survivalpop. Speciaal ‘safe’ opgenomen muziekvideo’s van artiesten die in die periode geen boekingen meer hadden. Zo bleef deze branche op een leuke manier toch ‘in the picture’.

Programma van Vijverpop 079


Zaterdag 3 september:

13:00 Lennart Koenraads
Een veelzijdig zanger/toetsenist, die al vanaf zijn twaalfde actief is in de muziek. Onder de artiestennaam Lennart-live is hij in staat een complete ‘allround-one-man-band’ neer te zetten.

13:40 Nadine & Jones
Bekend als de muzikale vader en dochter, verzorgen Nadine & Jones live optredens op verschillende podia en theaters, maar ook in horeca-gelegenheden bij feesten en partijen.

14:20 Maria Kagie
Maria begon al heel jong met zingen, wat dan ook uiteraard haar grote passie is. Zij treedt niet alleen op in deze regio, maar ook door het hele land. Inmiddels is ze zeker geen onbekende meer in de zangwereld.

15:00 Jan Schneider
Deze ‘zingende schilder’, zoals hij zichzelf noemt, is een graag geziene sympathieke gast in de regio met een warm maar ook vrolijk stemgeluid.

15:40 Jamie Hermans
Deze Zoetermeerse zangeres, bekend van het populaire SBS programma ‘Bloed, zweet en tranen’ zingt al van jongs af aan. Jamie haar favoriete muziekstijlen zijn rock, soul, dance, pop én Nederlandstalige hits.

16:20 Ricky Daniels
Ricky, geboren in Birmingham, begon zijn muzikale carrière in diverse ‘dance bands’ als leadzanger/gitarist. Op dit moment woont hij in Zoetermeer en wordt geboekt door heel Nederland.

17:00 Jack Speck
Achter deze naam zit Wilbur Zitman die met zangpartner Mario Mulder (de Haagse Hazes) als de Zingende Schilders landelijke aandacht kreeg met de nummers 'Je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand' en 'Het is bouwvak’.

17:40 John Medley
Wie kent ‘m niet... De ambassadeur van Survivalpop. Deze all round zanger/entertainer/presentator is een graag geziene gast in vele café’s, zalen en op festivals! Altijd gegarandeerd het dak eraf met zijn aanstekelijke performance en (voornamelijk) Nederlandstalig repertoire.

18:30 Fat Harry & The Dynaflow
Bassist Jan Markus uit Zoetermeer en drummer Eduard Nijenhuis uit Den Haag kennen elkaar vanaf 2006. Vanaf die tijd hebben zij los of samen in verschillende formaties opgetreden. Meerdere stijlen passeren de revue, van Chicago Blues tot funky stuff.

19:50 Juicy
Deze Zoetermeerse funky live-band weet als geen ander van ieder optreden een geslaagde happening te maken. De doorgewinterde muzikanten spelen voor ieder wat wils. Naast funk en groove komen uiteraard ook de bekende disconummers uit de jaren 70 & 80 voorbij.

the weepers21:20 The Weepers
Drie mannen met drie instrumenten, drie akkoorden en een koffer vol met lekkere songs! Songs uit vervlogen tijden. Blues en rock ’n' roll, daar weten deze heren wel raad mee. Een bijzonder goed op elkaar ingespeeld trio dat op verschillende podia op hun plek is.

22:40 Legacy of Santana
Een groep ervaren muzikanten die een gedeelde passie hebben, de naam van de band zegt het al... Laat ons je meenemen door een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren 70 tot nu.



Zondag 4 september:

13:00 Ricky Jansen
Ricky was als allround zanger veel te zien en te horen in diverse horecagelegenheden in de regio Den Haag en Zoetermeer. Onlangs had Ricky zijn TV-debuut als zingende voetbalsupporter in het programma ‘I can nee your Voice’.

13:40 Cherish
Cherish was al vroeg actief als zangeres, maar heeft haar carrière even tijdelijk aan de kant gezet om moeder te zijn voor haar 2 kinderen. Enkele jaren geleden kreeg zij weer de motivatie om de draad als zangeres weer op te pakken. Ze schreef zich in voor een talentenjacht, waarbij ze van de 23 finalisten op de zesde plek eindigde.

14:20 Johan Rensen
In 2018 werd deze enthousiaste Zoetermeerder ontdekt tijdens een karaoke-avond met zijn entertainment-capaciteiten. Daarna is hij in een stroomversnelling beland... Vele optredens in meerdere horecagelegenheden. Dit jaar kwam er zelfs weer een nieuwe single uit.

15:00 Dennis Winkler
Deze allround zanger zingt zowel Engels- als Nederlandstalig …van Frank Sinatra tot André Hazes, van Kane tot Neil Diamond… Door zijn veelzijdig repertoire weet hij zich goed te onderscheiden.

16:00 Blues Trick
Deze 6 koppige blues-band is opgericht in 2022. De in Amerika geboren zangeres Diana, zingt al sinds de basisschool en heeft in haar volwassen leven in Nederland in diverse pop/rock bands gezongen en in 2018 de blues ontdekt.

17:20 The Raspers
Al flink wat jaren aan de top in het ‘cover-circuit’. Het ijzersterke gevoel voor entertainment, de haast vanzelfsprekende professionaliteit en tomeloze energie van deze vier rasmuzikanten zetten een act neer waarover iedereen nog lang zal napraten. De band weet als geen ander sixties & seventies-rock, moderne pop en de nodige funk-, soul- en dance-classics samen te voegen in één dampende muzikale ‘melting-pot’.

18:45 Steel Electric Band
Als spetterende act zal de bekende Surinaams-Nederlandse formatie ‘the Steel Electric Band’ hun herkenbare tropische hits uit de jaren zeventig/tachtig ten gehore brengen. De band beschikt over een vrij uitgebreid dans- en show-repertoire voor jong en oud.


De presentatie ligt in handen van de welbespraakte ZFM-DJ: Ward Meijroos en de altijd vrolijke John Tuinebreijer, Zoetermeerders in hart en nieren. Zij zullen dit spektakel nog completer maken met hun professionele en humoristische af- en aankondigingen. Iedereen is welkom op dit gratis toegankelijke evenement voor jong en oud.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-