BuurtbijenlintOp de Hof van Seghwaert is altijd veel te doen.  IVN organiseert op 27 augustus van 10:00 tot 17:00 uur een natuurwerkdag voor jongeren in de Hof van Seghwaert. Kom naar de  perenboomgaard en steek de handen uit de mouwen.

Samen met andere jongeren draag je bij aan het behoud van de boomgaard en hoor en zie je meer over alle activiteiten die er worden gedaan. Je leert dus meer over de natuur én je ontmoet een heleboel leuke mensen. De dag zal rond 10.00 uur beginnen met koffie en kennismaking. Daarna wordt er aan de slag gegaan met de klussen in verschillende groepen. Rond 12.30 uur wordt er geluncht, met broodjes en soep die door vrijwilligers van de Hof zelf gemaakt zijn. Rond 15.30 uur wordt de dag gezellig afgesloten met een borrel en pizza uit de eigen pizza-oven.

Foto Nature Impact Days 1Er zijn veel klussen te doen zoals: drainage aanleggen om de drainage van het Tiny Forest te verbeteren, op enkele plekken van het BuurtBijenlint in Zoetermeer onderhoud plegen (dit lint is een wandelroute langs 36 bijenhotels) en in de boomgaard zelf moeten enkele oude bomen weggehaald worden, omdat de boomgaard met 600 bomen verjongd moet worden. Ook wordt van de eigen peren, bramen en bessen jam gemaakt en zo zijn er nog heel veel andere klussen. Voor ieder wat wils.

Kom impact maken en meld je aan via: https://bit.ly/natureimpactdays2022 De perenboomgaard ligt aan de parkeerplaats achter Gaardedreef 169. Het is 2 minuten lopen van randstadrailstation Seghwaert.

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk Seghwaert. Check https://hofvanseghwaert.nl/ voor meer informatie.

De natuurwerkdag (Nature Impact Days) is een initiatief van het IVN, de Groene Motor en het Zuid-Hollands Landschap. Zij richten zich met deze campagne op de doelgroep ‘jongeren tussen 18 en 30 jaar’, omdat deze groep op dit moment ondervertegenwoordigd is in het groene vrijwilligerswerk. Op deze manier willen zij jongeren in contact brengen met vrijwilligerswerk in de natuur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-