De laatste tijd komen er vaker vliegtuigen laag overvliegen over Zoetermeer en in het bijzonder Rokkeveen. Daar kan je last van hebben, zeker als je buiten zit met het mooie weer van nu. De vliegtuigen volgen ook vaak een onlogische route.

Dat laatste gebeurt wellicht om de geluidsoverlast op een bepaalde manier te verdelen over wijken en gemeenten.

overvliegende vliegtuigenZie bijvoorbeeld op de bijgevoegde foto het traject van een vliegtuig naar Portugal van 11 augustus. Het vliegtuig moet naar het zuiden, maar vliegt eerst naar het noorden om dan (laagvliegend) om te keren boven Rokkeveen, Zoetermeer.

Dit jaar loopt er een traject om te komen tot een nieuw luchthavenbesluit voor vliegveld Rotterdam, waar de politiek volgend jaar over gaat beslissen. Hierbij wordt ook gekeken naar de klachten van omwonenden, in Rotterdam en buurgemeenten zoals ook Zoetermeer. Als je last hebt van geluid van een vliegtuig uit Rotterdam kan dat worden gemeld bij de milieudienst Rijnmond. Dit wordt meegenomen in een rapportage en er wordt door de politiek naar gekeken bij het nemen van een besluit.

Volg deze link: https://rtm.flighttracking.casper.aero/  om alle vluchtbewegingen boven de regio te kunnen volgen. Mocht er een klacht moeten worden ingediend, klik dan op het vliegtuig en vervolgens op de envelop in de menubalk.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-