NepalOp 29 augustus organiseert de Stichting Nepali Childeren een benefiet maaltijd in de Hof van Seghwaert. Kom overheerlijke Nepalese gerechtjes proeven met je familie of goede vrienden in dit prachtige stukje van Zoetermeer.

Ter ondersteuning van de stichting Nepali Children wordt deze speciale ontmoetingsdag georganiseerd. De stichting zet zich in voor kinderen uit onhoudbare sociale omstandigheden in Nepal.

Jolanda Bijl en Bodharaj Adhikari wonen in Nepal en vertellen over Nepal en het kindertehuis dat ze hebben opgezet. Je krijgt een inkijkje hoe de mensen daar dichtbij en met de natuur leven. Tegelijkertijd krijg je inzichten over hun cultuur en levenswijsheid.

De slogan van het Nepalese bureau van toerisme is “Een keer een bezoek aan Nepal is niet genoeg”. Jolanda Bijl, de oprichtster van Nepali Children, heeft dat aan den lijve ervaren: “Tijdens mijn eerste bezoek aan Nepal kwam ik als toerist en al snel kwam ik in contact met de bevolking. Met name de volksaard, die zich kenmerkt door gastvrijheid, warmte, optimisme, altijd samen zijn en alles delen, kon ik daarna niet meer vergeten. Ik heb mijn hart aan het land verloren en ben enkele jaren later geëmigreerd.”

Tijdens de maaltijd hoor je meer over dit bijzondere land, dat bij veel mensen een grote indruk achterlaat na een bezoek. Nog jarenlang denken zij terug aan de mooie natuur, de warme ontmoetingen en de vele indrukken die ze hebben opgedaan.

Het programma: ziet er als volgt uit:

16.00 uur Inloop met 'Lassi' welkomstdrankje

16.30 uur Rondleiding door ‘t Hof van Seghwaert

17.00 uur Nepalese snacks: 'Pakauda' en 'alu parota'

18.00 uur Presentatie: Het leven in Nepal

18.30 uur Nepalese dagelijkse maaltijd: 'Dal Bhat'

19.30 – 20.00 uur Gezamenlijke afsluiting

De hele middag is er de mogelijkheid om typisch Nepalese spelletjes te spelen. Kinderen vinden dit fantastisch en zijn dus van harte welkom.

Toegang exclusief drank: € 25,00, Kinderen tot 12 jaar € 12,50

Aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Stichting Nepali Children

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-