Politie van AalstBewoners van de Van Aalstlaan in Zoetermeer kregen vannacht de schrik van hun leven. Omstreeks 04.00 uur werden zij opgeschrikt door een enorme knal, waarna buiten een grote rookwolk te zien was bij een daar geparkeerde auto.

Buurtbewoners belden 112 en meerdere politie-eenheden kwamen op de melding af. Op een parkeerplaats langs de Van Aalstlaan werd door agenten een beschadigde auto aangetroffen, een grijze Volkswagen Golf. Ook naastgelegen voertuigen waren beschadigd.

Omdat niet direct duidelijk was wat de schade had veroorzaakt werd een specialist van de TEV (Team Explosieven Verkenning) opgeroepen. Deze specialist heeft bij aankomst gekeken of er eventueel explosieven of dergelijke aanwezig waren, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De schade aan het getroffen voertuig is flink, de bumper en de voorruit van het voertuig zijn door de klap vernield. Vermoedelijk gaat het om zwaar vuurwerk dat is afgestoken.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse om onderzoek te doen en eventuele sporen veilig te stellen. De eigenaar van het voertuig is meegenomen naar het bureau voor het doen van aangifte. Wie er achter de explosie zit of zitten, is nog niet bekend.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-