Afrikaweg tekeningHet college start deze maand nog een onderzoek naar de haalbaarheid van een landtunnel bij de Afrikaweg. In het coalitieakkoord is € 80.000 gereserveerd voor dit onderzoek, dat in november dit jaar afgerond moet zijn.


In de Entree worden minimaal 4500 woningen gebouwd, het moet een leefbare wijk worden met veel groen en water en levendigheid op straatniveau. Een mogelijkheid om meer groen en levendigheid te realiseren is het bouwen van een landtunnel bij de Afrikaweg. De auto’s rijden dan door een tunnel en op straatniveau is de weg niet te zien, maar kun je veilig wandelen of genieten van de natuur.


Er zijn wel voorwaarden gesteld aan de landtunnel, dit moet financieel haalbaar zijn, én het aantal woningen en het realisatietempo van de ontwikkeling niet verminderen. Volgens de planning wordt deze maand nog een onderzoeksbureau geselecteerd en kan van september tot november het onderzoek uitgevoerd worden. In november moet het onderzoeksrapport ‘haalbaarheidsonderzoek landtunnel Afrikaweg’ gepresenteerd worden aan de raad.

 

Landtunnel idee van PDvZ

Het idee voor een landtunnel werd in juni 2021 geopperd door de PDvZ. Zij vonden dat een tunnel bij de Afrikaweg vele voordelen biedt: door een tunnel te bouwen kan er dichter tegen de Afrikaweg worden aan gebouwd. Dit betekent ook dat de beschikbare grond beter benut kan worden. Op het dak van de tunnel kan een stadspark verrijzen waar mensen kunnen sporten en wandelen. Ook geluidsoverlast, luchtvervuiling en fijnstof worden op deze manier beter beheersbaar. De voetgangers kunnen veilig oversteken en het verkeer kan beter doorstromen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-