EntreeDe partijen die projecten ontwikkelen binnen het Entreegebied hebben donderdagavond 30 juni gezamenlijk een bewoners inloopavond georganiseerd in het Informatiecentrum Entree aan de Boerhaavelaan. Bewoners waren uitgenodigd om de plannen te bekijken en hun mening te geven.

De bijeenkomst werd druk bezocht en er werden levendige discussies gevoerd over onderwerpen als structuur van de wegen en fietspaden, water en groen, bijzondere plekken, duurzaamheid, klimaatadaptatie en deelmobiliteit.

Diverse ontwerpstukken liggen al ter inzage, ook het ontwerp voor de openbare ruimtes van het Entreegebied begint steeds meer vorm te krijgen. Mede ook dankzij de buurtbewoners die al geruime tijd meedenken vanuit een klankbordgroep. De reacties van de bezoekers zijn genoteerd en worden zoveel mogelijk nog in het ontwerp verwerkt dat in september 2022 wordt gepresenteerd. De streefdatum is om in oktober een definitief ontwerp voor de openbare ruimte te hebben.

Inmiddels is de transformatie van het Terra Nova gebouw, de eerste bouwwerkzaamheden van de Entree, in volle gang. De sloopwerkzaamheden van Terra Nova zijn waarschijnlijk voor de bouwvakvakantie afgerond. Na afgifte van de omgevingsvergunning kan dan een start worden gemaakt met het inbouwen van de nieuwe woningen. Binnenkort wordt begonnen aan de openbare ruimte. De Afrikaweg wordt na de zomer verbreed met ventwegen. Om daar ruimte voor te maken, is het nodig om de bestaande stroken met bomen en struiken langs de weg te verwijderen.

Als vervolg op het succesvolle evenement van 2021 wordt er dit najaar weer een middag vol informatie en activiteiten georganiseerd in en rond het Informatiecentrum Entree aan de Boerhaavelaan. De voorlopige datum is zaterdag 8 oktober, maar dat is nog onder voorbehoud.

-advertenties-

-goede doel-