Op vragen van de PVV over het LangeLand Ziekenhuis laat het Zoetermeerse college weten de zorgen te delen, maar hier slechts beperkt invloed op te hebben. Vanuit de gemeente is er regelmatig overleg met het ziekenhuis, maar de ziekenhuizen en de verzekeraars gaan over de invulling van de zorg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe gemeente is hierin geen partner en heeft ook geen inzage in vergaderstukken over de toekomst van het LangeLand Ziekenhuis. Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken zich wél hard voor een volwaardig ziekenhuis in Zoetermeer. Wethouder Ter Laak: “Dat doet het college voor zover ze daar invloed op kan uitoefenen. Deze invloed is beperkt, omdat de bestuurders van het Langeland Ziekenhuis en Zorgverzekeraars uiteindelijk besluiten over de toekomst van het Langeland ziekenhuis. Maar het college doet wat in haar vermogen ligt om voor de inwoners van Zoetermeer een volwaardig ziekenhuis te behouden.”

 

Ook de vereniging van huisartsen, het Verloskundig Samenwerkings Verband Zoetermeer en de GGD/ambulancezorg hebben ook hun zorgen geuit over de ontwikkelingen. In een uitgelekt rapport waaruit Omroep West publiceerde staat dat de ic-bedden uit Zoetermeer verdwijnen en dat verder verloskundige hulp en acute zorg onzeker is.

Lees ook: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/23066-paniek-over-plannen-langeland-ziekenhuis

 

-advertenties-

-goede doel-