Onthulling nieuwe naamDe leerlingen van de Meester Verwers-school in Seghwaert hebben donderdag 21 april afscheid genomen van het oude schoolgebouw én de oude naam van de school. Na de mei-vakantie zullen zij starten op de nieuwe locatie aan de Moerbeigaarde, onder de nieuwe naam IKC De Gaerde.

De bouw van de nieuwe locatie ging in maart 2021 van start, het hoogste punt werd in de zomer 2021 al bereikt. Maar daarna moest het gebouw nog helemaal afgemaakt worden en ingericht. IKC De Gaerde gaat ook met een nieuw concept werken: ‘The Leader in Me’. Een pedagogische leerlijn die kinderen zeven gewoonten aanleert, gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen.

 

De kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar verzamelden donderdag rond 13.30 uur op het schoolplein. Alle kinderen hadden een muziekinstrument, waarmee zij met veel bombarie en de Meester Verwers-vlag door de wijk rondom de school trokken. Nog één keer werd er gezwaaid naar het oude schoolgebouw en vervolgens vertrok de stoet richting de Moerbeigaarde. Bij het nieuwe gebouw werd de Meester Verwers-vlag symbolisch in een koffer opgeborgen en werd de nieuwe naam ‘IKC De Gaerde’ onthuld door leerlingen van de leerlingenraad, die de vlag met het nieuwe logo hesen. Samen met de leerkrachten konden de kinderen het nieuwe schoolgebouw verkennen, waar zij woensdag na de meivakantie van start gaan.

Ook werd het bedrag bekendgemaakt dat is ingezameld voor Oekraïne met een sponsorloop afgelopen maart. Het totale bedrag was € 3313,50, een geweldige prestatie.

 

Open huis: woensdag 11 mei van 8.30 tot 10.00 uur

Op woensdag 11 mei wordt IKC De Gaerde, een modern kindcentrum van gro-up en OPOZ, in de wijk Seghwaert geopend. Om dit te vieren is iedereen die nieuwsgierig is naar het gebouw, de visie en het team van harte welkom om langs te komen tijdens het open huis.

Lees ook: Start-nieuwbouw-ikc-meester-verwers

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-