Lucie van der PlasAtelier Lucreatief houdt zaterdag 23 april een verkoopexpositie aan het Bredewater 16. Van de opbrengst wordt de helft gedoneerd aan giro 555 voor vluchtelingen uit Oekraïne. De reden van de sluiting van het atelier is dat eigenaresse Lucie van der Plas (61) naar Wehl gaat verhuizen.

Het atelier Lucreatief begon 14 jaar geleden aan de Van Boisotring en werd ruim vijf jaar geleden verplaatst naar het bedrijfsverzamelgebouw aan het Bredewater 16.

Gedurende alle jaren in Zoetermeer werden teken- en schilderlessen georganiseerd, voor bijvoorbeeld bewoners van De Herbergier. Maar ook werd er lesgegeven aan ouderen, via Palet Welzijn en werden er tekencursussen volgens de methode van Betty Edwards gegeven.

Door corona lag atelier Lucreatief lange tijd stil en ontstond het idee om te stoppen met het atelier en op zoek te gaan naar een woning waar een atelier aan huis zou kunnen worden ingericht. Die plek is nu gevonden in Wehl, bij Doetinchem. Op 1 juni wordt dan ook afscheid genomen van Zoetermeer, maar eerst vindt dus nog de verkoopexpositie plaats. Iedereen is welkom zaterdag 23 april tussen 10.00 en 16.00 uur aan het Bredewater 16, de entree is via de draaideur bij de hoofdingang.

Foto: Lucie van der Plas

 

-advertenties-

-goede doel-