Korenmolen De HoopKorenmolen De Hoop is al 125 jaar een van de meest iconische herkenningspunten van Zoetermeer. Daarom zijn er dit jaar tal van activiteiten rondom de molen, die deze mijlpaal onderstrepen.

Op zaterdag 14 mei, tijdens de Nationale Molendag, vindt de eerste activiteit plaats met het Ammerlaan Molenontbijt. Er wordt dan een groots ontbijt op en rond de molen georganiseerd. Voor € 10,- euro ontbijt je op het terras, maar daarnaast kan voor € 25,- per persoon ontbeten worden op de stelling van de molen. 

Op zaterdag 4 juni is Molen de Hoop het decor voor het optreden van drie koren. De Paradijsvogels, Het Zoetermeers Mannenkoor en popkoor Just for Fun treden op die dag op bij de molen.

Op zaterdag 9 juli is het de beurt aan Brandweer Zoetermeer, zij zullen verschillende demonstraties verzorgen bij de molen. Dat zijn niet alleen tips hoe je een vlam in de pan dooft, maar ook demonstraties waarbij de brandweer laat zien wat ze allemaal doen tijdens hun werk.

Tot slot laat Storytellers op 13 augustus middels een boeiend theaterstuk zien hoe het proces verloopt van graankorrel tot meel. En Korenmolen De Hoop speelt hierin natuurlijk een bijzondere rol.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van de molen, www.molendehoopzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-