20220326 29746Speciaal voor dove en slechthorende kinderen organiseert WeZoDo een verteltheater met gebaren. De kinderen van 4 tot 7 jaar luisteren en kijken ademloos naar de verteller, Robine Neijssel, en gaan helemaal op in het verhaal.

“Voor deze groep kinderen is er heel weinig mogelijk op het gebied van voorlezen, zij kunnen niet terecht bij de gewone voorleesactiviteiten in bijvoorbeeld de bibliotheek”, vertelt Robine, “maar omdat ze vaak een taalachterstand hebben is aanbod van taal wél heel belangrijk!”

Robine vroeg samen met WeZoDo de gemeente Zoetermeer om hulp om de kamishibai, het verteltheater, te kunnen kopen. In een verteltheater passen grote platen met de plaatjes van een verhaal, naar mate het verhaal vordert, schuif je steeds een ander plaatje in het theater. Robine: “Vooral bij deze doelgroep, waarbij je vertelt met gebaren, is een verteltheater dat je neer kan zetten heel handig. Zo heb ik twee handen vrij om de gebaren te maken en hoef ik niet steeds een boek te pakken om de tekeningen van het verhaal te laten zien!”

 20220326 29758  20220326 29760

 

verteltheater held op sokken 23 aprilHet eerstvolgende Verteltheater met gebaren is op zaterdag 23 april, om 13.00 uur bij WeZoDo, 5-Mei straat 1 in Dorp. Robine zal dan het verhaal ‘Held op sokken’ vertellen in gebarentaal.
Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar is het verteltheater gratis, ze krijgen ook nog wat drinken bij de activiteit na het vertellen van het verhaal. Ouders kunnen bij de bar van WeZoDo koffie en thee bestellen.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-