logo van Next CollegeDe afdeling vavo (volwassenenonderwijs) van het mboRijnland krijgt een nieuwe naam. Ook in Zoetermeer gaat deze nieuwe naam van start na de komende zomervakantie. Volgens de onderwijsinstelling was de naam mboRijnland vavo verwarrend voor het volwassenenonderwijs.

logo van Next College
Vavo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs en is een opleiding voor iedereen vanaf 16 jaar die losse vakken wil halen om zo toch een diploma te halen op het niveau van vmbo-tl, havo of vwo. De Vavo is geen beroepsonderwijs en mboRijnland is in eerste instantie een opleider voor het mbo en biedt daar al jaren het volwassenenonderwijs bij. Inmiddels is dit doorgegroeid tot 750 leerlingen in onze regio. Bij de vavo wordt intensieve begeleiding geboden, waardoor veel leerlingen slagen en alsnog hun diploma weten te behalen. 

Next College

"De nieuwe naam is 'Next College', dit omdat leerlingen die gedeeltelijk hun vmbo, havo of vwo hebben gehaald, niet helemaal opnieuw hoeven te beginnen aan het eindexamenjaar. Zij kunnen bij ons een volgende stap zetten naar een diploma," zo laat directeur Judith Geraerdts weten. Zij ziet dat er verschillende redenen zijn waarom leerlingen hun VO diploma niet halen. Zo zijn er leerlingen die kampen met een moeizame thuissituatie, concentratieproblemen of sociaal-emotionele problematieken. Voor deze leerlingen is dit een mooie tweede kans. 
Naast Zoetermeer, zullen ook Gouda, Leiden en Woerden een Next College krijgen. In totaal werken op deze vier locaties rond de 90 mensen.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-