leerlingenraad 1 copyOp het schoolplein van basisschool IKC de Vijverburgh, aan de Dr J.W. Paltelaan wordt aanstaande vrijdag 1 april (geen grap!) een speciale actie voor Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer georganiseerd. Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom.

Het was, vanwege de coronamaatregelen, alweer enige tijd geleden dat de leden van de leerlingenraad van De Vijverburgh vergaderd hadden. Tijdens deze bijeenkomst besloten ze dat het een goed idee zou zijn om, in navolging van vele andere acties, ook op hun eigen school aandacht te vragen voor de ellende en het verdriet van de mensen die uit het oorlogsgebied gevlucht zijn. Natuurlijk wordt daar in de lessen over gesproken, maar dat ging de leerlingenraad niet ver genoeg. Ze besloten een actiedag te organiseren. Nadat ze het met de directie van de school overlegd hadden, kreeg iedere groep de taak om met ideeën te komen, met als doel: geld inzamelen voor spullen voor de vluchtelingen die hier in onze stad terecht gekomen zijn.

 

Activiteiten

De leden van de leerlingenraad ontwierpen flyers om de actie bekendheid te geven. Vanaf 13.30 uur is het schoolplein geopend voor iedereen die deze actie een warm hart toe draagt. Er zullen tal van activiteiten te doen en lekkernijen te koop zijn. Er worden in een aantal groepen speciale werkjes gemaakt die te koop worden aangeboden. Een prominente Zoetermeerder zal de middag openen en de leerlingen zingen dan het openingslied.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-