20220323 29734De Vuurvogel, vrije school voor basisonderwijs, heeft woensdag een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor Oekraïne. Bas uit klas 4 (groep 6) kwam met het idee voor de sponsorloop nadat hij beelden over de oorlog op het Jeugdjournaal had gezien.

Burgemeester Bezuijen hoorde van de sportieve actie en trok zijn hardloopschoenen aan om een paar rondes mee te lopen en de kinderen aan te moedigen. Bezuijen: “Het is een geweldig initiatief. De situatie in Oekraïne is vreselijk en alle aandacht hiervoor is welkom. Daar loop ik graag voor mee!” Na de actie vertrok de burgemeester al hardlopend naar huis, om zich om te kleden in de wat gebruikelijkere ‘burgemeestersoutfit’ voor de rest van de dag.

 20220323 29725  
 Directeur Joeri Franken moedigt de kinderen aan  

 

Bas: “Ik wou heel graag iets doen om te helpen en bedacht toen de sponsorloop. De hele klas vond het een goed idee, en daarna deed zelfs de hele school mee!” Juf Dorine van klas 4 hielp mee de actie goed op touw te zetten, zodat alle 150 kinderen van de school mee konden doen.
Bas ging zelf zijn wijk rond om mensen te vragen hem te sponsoren, zo kon hij meteen ook lege flessen ophalen, een andere actie van de school. Bas is trots op het resultaat: “Ik heb 20 rondjes om de school gerend en daarmee 100 euro opgehaald voor de actie!”

Na de sponsorloop werd ook nog in de school een markt gehouden waar de kinderen leuke en ook zelfgemaakte artikelen verkochten voor Oekraïne.

-advertenties-

-goede doel-