Bevrijdingsfestival2019Op verschillende podia door de stad wordt op 5 mei de vrijheid gevierd. Je kunt meevieren vanaf o.a. de Markt, in het Stadstheater, in Poppodium de Boerderij en vanaf het Nicolaasplein. Ook is er een speciaal kinderprogramma voor de kleinsten.

Bevrijdingsfestival Zoetermeer wordt dit jaar heel anders, met op meerdere podia in de stad vooral lokale bands. Organisator Netwerk Zoetermeer kiest voor deze aangepaste versie vanwege de verminderde subsidie vanuit de gemeente. Overdag is er een dansfeest voor kinderen in het Stadstheater en in de avond kan er op de Markt, Nicolaasplein en Poppodium de Boerderij worden genoten van muziek. In Poppodium Boerderij zal een exclusief concert bij te wonen zijn. Binnenkort wordt het programma voor dit podium bekend gemaakt.

 

Bands op de Markt

Natuurlijk mag op het Bevrijdingsfestival Zoetermeer muziek op de Markt niet ontbreken. Daarom zal vanaf 18.00 uur het feest losbarsten met Harlem Oil. Deze enthousiaste lokale pop/rockband heeft een heel variërend repertoire. Van bekende covers en rustige popnummers, tot dansbare muziek en stevige rockclassics. Ook reggaeband Blended Culture speelt op de Markt vanuit een samenwerking met het Rastaplas Festival. Een band gespecialiseerd in reggae, dancehall, roots en loversrock. De PlusSupportAct sluit de programmering op de Markt. Deze band heeft al vele edities van het festival op het middenpodium gestaan en zij zorgen altijd weer voor de beste sfeer.

 

Het Nicolaasplein wordt Die Verrückte Stunde-plein

Geniet je ook altijd zo van foute hits, guilty pleasures en feestknallers? Kom dan op 5 mei tussen 18.00 en 23.00 uur naar het Nicolaasplein. Speciaal voor het Bevrijdingfestival wordt dit plein eenmalig omgetoverd tot Die Verrückte Stundeplein. De DJ’s van Radio 538 gaan er een feest van maken en zullen het hele plein laten springen.

 

Gezellig kinderprogramma in het Stadstheater

Ook de allerkleinsten worden niet vergeten, daarom is er overdag een gezellig dansfeest in het Stadstheater. Ook dit zal gratis toegankelijk zijn en hiervoor hoeven geen kaarten te worden gereserveerd.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!-advertenties-

-goede doel-