20220314 084152 1Veel Zoetermeerse scholen komen deze week in actie voor Oekraïne. IKC De Baanbreker in Noordhove zamelde lege flessen in en de leerlingen van basisschool Da Vinci in de wijk Oosterheem organiseerden een Fancy Fair.

IKC De Baanbreker

De leerlingen van IKC De Baanbreker hebben een week lang lege statiegeldflessen ingezameld voor Giro 555: Samen in actie. De actie is bedacht door de leerlingen van de Leerlingenraad. Alle leerlingen hebben flessen van thuis meegenomen en mensen uit hun omgeving gevraagd om mee te helpen.

De leerlingenraad: “Wij hebben aan onze klasgenootjes gevraagd wat zij het liefste willen doen en we hebben gekeken aan welke actie alle kinderen van de school een steentje bij kunnen dragen. Dit is uiteindelijk een legeflessenactie geworden”.

Elke dag gingen de leerlingen van de leerlingenraad met wel 5 volle boodschappenkarren naar de Albert Hein Noordhove om de ingezamelde flessen in te leveren. Het totaal bedrag wat de leerlingen met de actie hebben opgehaald is: €623,60. Het bedrag wordt overgemaakt naar Giro 555.

Basisschool Da Vinci

ActieOekraïne1Afgelopen week kwamen de leerlingen van basisschool Da Vinci in de wijk Oosterheem in actie voor Oekraïne. De oorlog houdt ook de kinderen bezig, waardoor zij in actie wilde komen en zo een bijdrage leveren. Uit eigen initiatief werd de actie ‘Lever uw lege fles in’ en een Fancy Fair ‘ georganiseerd.

ActieOekraine3Bij de Fancy Fair  die in de school plaats vond was het afgeladen druk, je kon er spelletjes doen, zoals een grabbelton, blikgooien, roulette en er was een standje met lekkernijen. En er waren prijsjes te winnen door de kinderen, waaronder een Kart heat. De leerlingen hebben zoveel flessen opgehaald, dat zij dagelijks te vinden waren in de supermarkt, uiteraard na schooltijd, om de flessen persoonlijk in te leveren.

Met deze acties hebben de leerlingen het fantastische bedrag van € 600,= opgehaald. Dit zal worden gedoneerd aan Samen in actie voor Oekraïne op Giro 555. “ Als school zijn wij ontzettend trots op deze prestatie en opbrengst. Daarbij willen alle ouders en bedrijven bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt”, laat de Da Vinci ons weten.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-