ronald de Jong orgel en portatiefZaterdag 26 maart zal er een speciaal orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer. Het betreft een echt Soepkomcert: Om 11.00 uur zal het concert starten en vanaf ongeveer 12.00 uur krijgen de bezoekers een kom soep aangeboden.

 

Tijdens het concert zal Ronald de Jong werken spelen van o.a. Bach, Grison, Mendelssohn en hemzelf. Naast het Lohmanorgel en het Breetveltorgel zal hij ook op zijn eigen portatief spelen, een klein draagbaar orgel. Dus 3 orgels in 1 concert.

Ronald de Jong is sinds 1991 als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk. Zijn opleiding heeft hij genoten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij is als docent verbonden aan het CKC te Zoetermeer. Hij is actief als organist, dirigent, componist en beeldend kunstenaar.


De aanvang van het concert is 11.00 uur, om 10.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie. Voorafgaand aan het concert wordt een korte toelichting op het programma gegeven.

 

Toegangsprijzen
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7
korting voor SOKZ donateurs, kaartverkoop (contant) bij de entree

 

Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

Woensdag 30 maart zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Fernando Riscado Cordas (gitaar). Fernando Riscado Cordas studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde met twee onderscheidingen zijn mastersdiploma in 2003. Inmiddels is hij als docent verbonden aan dit instituut. Zijn specialiteit is het bestuderen en bewerken van 19e en 20e eeuwse composities voor sologitaar.

Aanvang concert 12.45 uur. Het concert duurt ongeveer een half uur.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-