20220319 142413Afgelopen zaterdag 18 maart hebben bewoners van de Ambachtsherenlaan in Palenstein een start gemaakt met Adoptiegroen ‘De Ambachtsheerlijkheid’. ‘De Ambachtsheerlijkheid’ is een stukje grond tussen de Ambachtsherenlaan, de van Wijngaardenstraat en het Tango gebouw (vroeger auto Ambacht).

Bunnink aannemersbedrijf heeft in opdracht van de gemeente Zoetermeer de grond adoptie klaar gemaakt en bedrijf van Marcel Glijnig een top bedrijf uit Zoetermeer heeft boomstammen en houtsnippers gebracht zodat de bewoners lekker aan de slag konden.

Twee jaar eerder toen er nog lockdown was zijn een aantal bewoners van de Ambachtsherenlaan gestart door een klein stukje verwaarloosd groen in hun straat met elkaar te verfraaien. Dat heeft zoveel plezier onderling gebracht en versterking van de sociale cohesie opgeleverd, dat smaakte naar meer en groter. De groep breidde zich uit met een aantal bewoners uit diverse omringende straten, zoals de DuMeelaan, van Wijngaarden straat, Willem van Cleeflaan en Sandrinapad. Afgelopen winter heeft de groep met elkaar een goed doordacht plan gemaakt en deze werd goedgekeurd door de gemeente Zoetermeer.

 20220320 104927  IMG 20220320 WA0007

 

Christine Snels: “Ieder met eigen talent en expertise en dat maakt het samenwerken geweldig leuk. We leren onderling ook veel van elkaar. De bedoeling ervan is de sociale cohesie van de wijk nog meer te versterken en groen aan te brengen waar vlinders, vogels en andere natuurliefhebbers happy van worden.”

Mochten er bewoners zijn die in de buurt wonen en hier enthousiast van worden en ook mee willen doen kunnen zij Christine Snels mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-