20220318 29708Chris (8 jaar) van basisschool Noordeinde in Noordhove had een heel goed idee om de Oekraïense vluchtelingen te helpen: op een markt leuke spulletjes verkopen en zo geld bij elkaar brengen. Juf Winny van groep 4 was meteen enthousiast.

Samen met zijn klas en later de rest van de school werd de actie op touw gezet. Nog veel meer kinderen hadden goede ideeën om de actie uit te breiden en iedereen zette zich in om er een succes van te maken. Vrijdagmiddag 18 maart konden alle kinderen van de school, ouders en buurtbewoners, langskomen op de markt voor Oekraïne. Kinderen hadden zelf cupcakes gebakken, schilderijtjes en sieraden gemaakt en natuurlijk hun kast doorzocht op leuke spulletjes die verkocht konden worden. Naast de spulletjes die verkocht werden, kon je ook een heitje voor een karweitje kopen: geld voor de actie en in ruil daarvoor een karweitje dat door de kinderen opgeknapt wordt.
De moeder van Chris is trots op haar zoon: “Heel goed dat ze nu zelf ook echt iets kunnen doen voor Oekraïne. Hoe jong ze ook zijn, ze krijgen er toch heel wat van mee, willen helpen.”

 20220318 29714  20220318 29715

 

Ook inzamelingactie

Naast de markt voor Oekraïne deed de hele school ook mee aan een inzamelingsactie voor lege statiegeldflessen en kon iedereen spulletjes inleveren bij de KLM stewardess. Zij verzamelde alle spullen waar in Oekraïne om gevraagd werd, zoals toiletartikelen, baby artikelen en medische artikelen in en brengt deze naar Schiphol. KLM personeel dat vliegt op Polen neemt elke keer een paar dozen mee, zodat deze snel op de bestemming aankomen. “Doordat het KLM personeel dit zelf regelt, hoeft er geen extra vervoer te komen voor deze dozen en zijn ze snel op de plek van bestemming”, aldus de stewardess.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-