duo harpsoonHet wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk in de Dorpsstraat zal ditmaal georganiseerd worden op woensdag 23 maart en wordt gegeven door  duo Harpsoon. Dit duo wordt gevormd door harpiste Emmiko Groenemeijer en Joeri Deckers die de fagot bespeelt.

Harpiste Emmiko Groenemeijer begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan Muziekschool Kennemerland in Haarlem. Een aantal jaar later maakte zij de overstap naar harpdocente Mariska Pool. Onder haar begeleiding deed Emmiko succesvol toelating tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij studeerde Klassiek Harp bij de Ernestine Stoop. In 2015 behaalde zij haar bachelordiploma en sindsdien is zij zowel uitvoerend als docerend actief als harpiste. Emmiko volgde masterclasses bij o.a. Erika Waardenburg, Lavinia Meijer, Isabelle Perrin, Edmar Castaneda, Pävi Severeide en Sandrine Chatron.

Fagottist Joeri Deckers rondde in het voorjaar van 2015 zijn bachelor fagot af bij Johan Steinmann in Den Haag. Hij kreeg tijdens zijn opleiding regelmatig lessen van Dorian Cooke en Bram van Sambeek. Ook studeerde hij een half jaar aan het Royal College of Music in Londen, waar hij bij onder andere Joost Bosdijk en Martin Gatt lessen volgde. Joeri speelt in verschillende orkesten, waaronder het Zeeuws Orkest. Naast fagot heeft Joeri binnen de muziek een passie voor blaasorkesten en het dirigeren daarvan. 

De concerten worden onder andere mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en Gemeente Zoetermeer. De concerten en programma's kunt u ook vinden op de website van de Stichting: www.herbergoudekerk.nl. De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur   

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-