20220311 Opening Kunstgarage Franx GvW 0033
Kunstgarage Franx opende zaterdag 12 maart de deuren voor het publiek, na een lange verbouwing. Tijdens en na de opening zijn er drie exposities te zien in het nieuwe pand: Expositie Ode, de expositie van Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis en de expositie Credits.


Met de verbouwing van het pand veranderde ook de organisatie van naam: Terra Arts werd Kunstgarage Franx. Natalie Vinke (artistiek directeur): “Met kunstgarage Franx heeft Zoetermeer er een nieuwe volwaardige culturele locatie bij. Een podium voor professionele kunstenaars en lokale en jonge makers om zich te presenteren en te ontwikkelen. Een plaats waar iedereen – jong en oud – welkom is om van kunst te genieten en zich hierdoor te laten inspireren en verrijken.”

 20220311 Opening Kunstgarage Franx GvW 0003  20220311 Opening Kunstgarage Franx GvW 0035


Intensief maar boeiend traject

20220311 Opening Kunstgarage Franx GvW 0058Ed Boutkan (operationeel directeur). “De ontwikkeling van Stichting Terra Art Projects naar kunstgarage Franx was een intensief maar boeiend traject. Soms zaten we even met de handen in het haar, maar vaker vierden we de mijlpalen: groot én klein. We hebben genoten van de reacties van de kunstenaars, samenwerkingspartners en vrijwilligers die onze locatie al hebben kunnen ontdekken. Hun enthousiasme en waardering waren een (extra) bevestiging dat kunstgarage Franx zo is geworden als we dat het liefste wilden: een authentieke, inspirerende plek die uitdaagt en uitnodigt.”


Na de opening is kunstgarage Franx het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag. De exposities wisselen regelmatig. De organisatie bestaat uit een klein professioneel projectbureau dat wordt ondersteund door ruim 60 vrijwilligers.
Kunstgarage Franx is te vinden in de wijk Dorp aan de Vlamingstraat 1.

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2022/Opening-Kunstgarage-Franx/

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-