Schermafbeelding 2022 03 13 om 18.34.16Het verkeerde pedaal indrukken zorgde zondagmiddag aan de Sullivanlijn voor flinke schade aan zowel het voertuig als de woning waartegen het tot stilstand kwam. Een ander voertuig en de voortuin van de woning werden daarbij ook geraakt. De bestuurster en de mensen in de woning bleven ongedeerd.

De politie ontving zondagmiddag de melding dat een voertuig een woning was binnen gereden aan de Sullivanlijn in de wijk Noordhove. Bij aankomst bleek een bestuurster met haar auto tot stilstand te zijn gekomen tegen de voordeur van een woning. De vrouw stond met haar auto geparkeerd in een parkeervak voor het getroffen huis. Bij het wegrijden gaf zij echter gas in plaats van het rempedaal in te drukken met als gevolg dat de auto naar voren schoot. Daarbij ramde ze een andere geparkeerde auto, schampte ze een boom en reed dwars door een tuinhek om vervolgens tegen de voordeur tot stilstand te komen.

De politie die door de situatie twijfelde aan de rijvaardigheid van de bestuurster heeft meteen haar rijbewijs ingenomen op grond van artikel 130 van de wegenverkeerswet. Dat houdt voor de bestuurster in dat het CBR gaat bepalen of zij haar rijbewijs mag behouden in de toekomst. Voor het voertuig is een bergingsbedrijf gekomen om deze af te voeren. Stichting Salvage gaat ervoor zorgen dat de woning weer netjes en bewoonbaar wordt.

Artikel 130: Dit artikel zegt dat wanneer de politie vermoedt dat een bestuurder van een motorrijtuig niet langer beschikt over de rijvaardigheid, hierover schriftelijk mededeling moet doen bij het CBR. Dit geldt ook voor een vermoeden over de lichamelijke of geestelijke gesteldheid van een bestuurder waardoor het rijgedrag beïnvloed wordt.

Schermafbeelding 2022 03 13 om 18.34.29 Schermafbeelding 2022 03 13 om 18.34.41

Foto's: politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-