20220307 2953920220307 29534De Soroptimistclub Zoetermeer e.o. hebben een boom geadopteerd in het Voedselbuurtbos in de Nieuwe Driemanspolder. De vrouwen van de Soroptimistclub kozen 8 maart, Internationale Vrouwendag, uit om de boom te schenken aan Voedselbuurtbos GeuzeGroen.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Soroptimist International worden overal in de wereld bomen geplant: ‘Plant Trees for a Brilliant Future’. De Zoetermeerse afdeling van de Soroptimistclub bestaat sinds 1989 en enkele dames zijn al sinds de oprichting betrokken bij de club.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kwamen de leden van de club samen om de boom te planten en van een mooi naambordje te voorzien.

Voor het Voedselbuurtbos is gekozen voor een Koningsnoot, met vruchten die lijken op pecan noten. De boom kan zo’n 25 tot 30 meter hoog worden en draagt eetbare vruchten in bolsters van 7 cm. Helene Sirag, Soroptimistclub Zoetermeer: “Maar eerst moet de boom nog flink gaan groeien, want voorlopig is het naambordje nog groter dan het boompje!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-